Prețurile sunt negociabile. Dar cât de negociabile?

prețurile
07Jul, 2017

Mulți dintre voi, cei care aveți un business online altul față de un simplu magazin, în special cei care activați în sfera prestării de servicii sunteți exasperați probabil de dorința clienților de a negocia prețurile. Nimeni nu știe exact de ce vor românii să negocieze mereu prețurile pentru absolut orice, poate că influența turcilor în formarea acestui popor a fost cândva decisivă.

Problema este că de multe ori vă treziți pe cap (și eu mă trezesc) cu niște oameni care vor să negocieze cam 50% din suma cerută pentru un anumit serviciu, ceea ce mie unul mi se pare ridicol.

Mi s-a întâmplat de multe ori să mi se ceară oferte de preț pentru redactare și publicare de advertoriale pe site-urile mele, am trimis să zicem 100 de lei/articol și primesc înapoi răspuns că ei sunt de acord să plătească undeva la 50-60 de lei/articol.

Discutăm despre niște oameni care nu se gândesc că și tu vrei să faci bani, și tu plătești aproape 40% taxe la stat, ai cheltuieli cu întreținerea business-ului și așa mai departe. Cred că cei care vor să negocieze 50% din preț și-au greșit total meseria, business-ul.

Cât de „negociabile” trebuie să fie prețurile tale?

Ei bine, sunt de părere că prețurile trebuie să fie negociabile doar în cazul în care este o colaborare mai serioasă care vă oferă volum. Că la mine veneau fel de fel de „clienți” care voiau 3 articole la 50 de lei în loc de 100, că le ziceam eu înainte că se pot negocia prețurile.

Nu fraților, așa nu. Prețurile se negociază doar dacă există volum și nu mai mult de 20-25%. Sau mai bine zis prețurile sunt negociabile în funcție de bunul simț al celui care vrea să negocieze cu tine pentru că de multe ori, eu unul dacă am văzut că omul are bun simț și chiar nu-și permite 100 de lei/articol, am lăsat eu de la mine suficient cât să ajungem la un acord.

Aș putea spune că prețurile tale trebuie să fie mai de grabă flexibile, nu negociabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.